25 Kasım 2024
weather
2°
Tarafsız, doğru ve gündemce haberler!
Kocaeli
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Gündemce Galeriler Ekonomi 2000-2008 arası SGK girişliler müjde: Kademeli emeklilikte ışık göründü! İşte gündemdeki emeklilik sistemi…

2000-2008 arası SGK girişliler müjde: Kademeli emeklilikte ışık göründü! İşte gündemdeki emeklilik sistemi…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden sonra, 2000-2008 yılları arasında SGK girişi olan milyonlarca çalışan için kademeli emeklilik sistemi gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı bu düzenleme, sigorta başlangıç tarihine göre erken emeklilik fırsatları sunmayı hedefliyor. Yaş ve prim gün şartlarını esneten kademeli emeklilik sistemiyle, bu dönemde sigortalı olan çalışanların daha avantajlı emeklilik koşullarına kavuşması bekleniyor. İşte, yeni emeklilik sistemine dair detaylar...

2000-2008 arası SGK girişliler müjde: Kademeli emeklilikte ışık göründü! İşte gündemdeki emeklilik sistemi… 1

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından, 2000-2008 yılları arasında SGK girişi olan milyonlarca çalışan için kademeli emeklilik sistemi gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu dönemde sigorta başlangıcı olan çalışanların erken emekli olabilmesi için düzenleme üzerinde çalışıyor. Bakan Vedat Işıkhan’ın açıklamalarıyla gündeme gelen kademeli emeklilik sistemi, yaş ve prim şartlarında farklı düzenlemeler sunmayı hedefliyor. Ayrıca staj sigortası ve prim borçlanması gibi konuların da düzenleme kapsamında olduğu belirtiliyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK SİSTEMİ NEDİR?

Kademeli emeklilik, sigorta başlangıç tarihine göre yaş ve prim gün şartlarının farklılaştırıldığı bir sistemi ifade ediyor. 2000-2008 yılları arasında SGK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı’na kayıtlı olan çalışanlar, bu düzenlemeden yararlanarak daha erken emeklilik hakkı kazanabilir. Mevcut sistemde kadınlar için emeklilik yaşı 58, erkekler için 60 olarak belirlenirken, prim gün şartı ise 7000 gün olarak uygulanıyor.

1999 SONRASI ÇALIŞANLAR İÇİN YENİ FIRSATLAR

1999 yılındaki reform sonrası emeklilik şartlarının sıkılaştırılması, 2000-2008 yılları arasında sigortalı olanlar için yeni düzenleme beklentisini artırdı. Kademeli emeklilik sistemi, tam emeklilik için gerekli şartları karşılayamayanlar için kısmi emeklilik imkanı sunabilir. Bu sistem, emeklilik yaşı ve prim gün şartlarını esneterek çalışanların daha avantajlı emeklilik şartlarına sahip olmasını sağlayacak.

HABERİN DEVAMI SAYFA 2'DE>>>

1 / 2
2000-2008 arası SGK girişliler müjde: Kademeli emeklilikte ışık göründü! İşte gündemdeki emeklilik sistemi… 2

MECLİS’TE YENİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi duyurduğu emeklilik reformları kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kademeli emeklilik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Staj sigortası, prim borçlanması gibi konuların da düzenleme kapsamına alınması bekleniyor. Meclis’te bu düzenlemelerin kabul edilmesi durumunda, 2000-2008 arasında sigortalı olanlar için büyük bir fırsat doğacak.

ERKEN EMEKLİLİK ŞARTLARI

Yeni düzenleme ile erken emeklilik şartları şu şekilde olabilir:

  • Kadınlar için yaş sınırı: 58
  • Erkekler için yaş sınırı: 60
  • Prim gün şartı: 7000

Bu düzenlemeyle 2000 yılında işe başlayan bir çalışan, şartlara bağlı olarak 6 yıla kadar erken emeklilik hakkı kazanabilecek. Ancak, sigorta başlangıç tarihi ilerledikçe emeklilik yaşı da kademeli olarak artacak.

2 / 2
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *